• nybjtp

O lo'o fa'amanuiaina Filipaina mai le pa'u'u i totonu o ofa mai i Rusia

O lo'o fa'amanuiaina Filipaina mai le pa'u'u i totonu o ofa mai i Rusia

Na mafai e le maketi piliki u'amea fa'aulufale mai Filipaina ona fa'aogaina le pa'u o tau o ofo mo mea a Rusia i le vaiaso ma fa'atau ai se uta i tau maualalo, na ta'ua e fa'amatalaga i le Aso Faraile Novema 26.

O se lolo o toe faatau atu 3sp, 150mm u'amea pili oloa faaulufale mai, tele lava umia e Saina faioloa, ua faatau atu i maketi Asia i Sautesasae e pei o Initonesia, Taiuani ma Thailand i le masina talu ai, faʻalavelaveina le maketi mo 5sp pepa gaosiga fou i le itulagi.

O ia fa'atauga e le'i faia i se tulaga tutusa i Filipaina, peita'i, o le to'atele o tagata fa'atau e le mafai ona fa'aaogaina le 150mm-spec billets ma le to'atele e sili atu le maualuga o le 5sp nai lo mea 3sp.

Faatasi ai ma le maua o latou 5sp 120-130mm billets e sili atu ona maualalo i maketi faavaomalo, ofo tau o nei mea ua sili atu le malosi nai lo le 3sp uta ia Novema.

Ae na ta’ua e fa’amatalaga a le maketi, ua iloga le pa’u o tau o le 5sp billets e tupuga mai i Rusia i Filipaina i le vaiaso nei, lea na soso’o ai ma le suiga tele o le tulafono o lafoga a le atunu’u.O le lafoga taugata e 15% o oloa auina atu i fafo o le a suia i se lafoga la'ititi e 2.7% ...

O maketi fa'aulufaleina mai o pili uamea a Asia e fa'asolo ina ua mae'a fefa'ataua'iga a Rusia

O tau mo uta o pili uamea e faaulufale mai i maketi tetele Asia e tumau pea le le suia i aso talu ai nei ina ua maeʻa fefaʻatauaiga i Rusia i le faaiuga o le vaiaso talu ai, na taʻu atu e faʻamatalaga Fast-markets i le Aso Lua Novema 30.billet.

O tagata fa’atau i Filipaina na latou fa’atauva’a le tau maualalo o ofo mai Rusia i le vaiaso na te’a nei, ina ua mae’a fa’amaonia mai o le lafoga a le atunu’u o lo’o i ai nei e 15% o oloa e auina atu i fafo o le a muta i le fa’ai’uga o le tausaga ae toe suia i le lafoga o oloa e 2.7%.

O le ta'utinoga na soso'o ai ma le fa'aitiitiga o le ofo mai Rusia mo le felauaiga ia Fepuari, lea o le a totogi ai le lafoga maualalo.

Faatasi ai ma le fefaʻatauaiga mo le 20,000 tone o le 130mm Far East Russian 5sp billed booked i le $640-650 per tonne cfr Filipaina lipotia e Fast-markets i le Aso Faraile, sa i ai tala e faapea o se fefaʻatauaiga mo le 30,000 tonnes o le 125mm Far East Russian 5sp billet na tapunia foi. tuai…


Taimi meli: Ian-02-2022