• nybjtp

O fete'ena'iga a Rusia ma Iukureini na fa'ato'ilaloina ai Europa i le le lava o sila

O fete'ena'iga a Rusia ma Iukureini na fa'ato'ilaloina ai Europa i le le lava o sila

E tusa ai ma le upega tafaʻilagi a le British "Financial Times" na lipotia i le aso 14 o Me, aʻo leʻi oʻo i le feteenaiga a Rusia-Iukureini, o le fale uʻamea a Mariupol's Azov o se faʻatau oloa tele, ma o lona uamea na faʻaaogaina i fale iloga e pei o le Shard i Lonetona.I aso nei, o le tele o fale gaosi oloa, lea na faʻaauau pea ona pomu, o le vaega mulimuli lea o le taulaga o loʻo i ai pea i lima o le au tau a Ukrainian.

Ae ui i lea, o le gaosiga o uʻamea e sili atu ona maualalo nai lo le taimi ua tuanaʻi, ma e ui o nisi o oloa auina atu i fafo ua toe faʻaleleia, o loʻo i ai foʻi luitau ogaoga o felauaiga, e pei o le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o le taulaga ma le osofaʻiga a Rusia i luga o fesoʻotaʻiga nofoaafi a le atunuu.

O le faʻaititia o le sapalai ua lagona i Europa atoa, o le lipoti lea.O Rusia ma Iukureini o lo'o fa'atau atu uamea tetele i le lalolagi.Aʻo leʻi oʻo i le taua, o atunuʻu e lua na faʻatasi mo le tusa ma le 20 pasene o oloa faʻaulufale mai a le EU o uʻamea maeʻa, e tusa ai ma le Confederation of the European Steel Industry, o se vaega tau fefaʻatauaʻiga.

O le tele o tagata fai u'amea a Europa e fa'alagolago i Iukureini mo meafaitino e pei o le koale u'amea ma le uamea.

O le Fira Expo o lo'o lisiina i Lonetona, o se tagata e fa'atau atu le u'amea.O isi kamupani gaosiga o lo'o fa'aulufaleina mai a le kamupani pa'u u'amea mafolafola, u'amea mafolafola fa'ato'a fa'amae'a ma rebar fa'aaoga e fa'amalosia ai sima i galuega faufale.

1000 500

E masani ona auina atu e le kamupani le tusa ma le 50 pasene o ana gaosiga i Europa ma Peretania, o le tala lea a Yuri Ryzhenkov, le pule sili o le Mite Investment Group."O se faʻafitauli tele lea, aemaise lava mo atunuu e pei o Italia ma Peretania.O le tele o a latou oloa e le'i mae'a e sau mai Iukureini, "o lana tala lea.

O se tasi o kamupani gaosi u'amea tele i Europa ma o se tagata fa'atau umi a le Mite Investment Group, Italia's Marcegalia, o se tasi lea o kamupani e tatau ona tauva mo isi sapalai.I le averesi, 60 i le 70 pasene o pili uamea mafolafola a le kamupani na muai faaulufale mai mai Iukureini.

"E toetoe lava a le mautonu (i totonu o pisinisi)," o le tala lea a le pule sili o le kamupani, Antonio Marcegalia.“O le tele o mea mata e faigata ona maua.”

E ui lava i popolega muamua o sapalai, ua maua e Marcegalia isi punaoa i Asia, Iapani ma Ausetalia, ma o loʻo faʻaauau pea le gaosiga i ana laʻau uma, o le lipoti lea.


Taimi meli: Me-17-2022